fbpx W poszukiwaniu najlepszego chinkali i chaczapuri. Kulinarny wyjazd do Gruzji | Wycieczki do Gruzji

W poszukiwaniu najlepszego chinkali i chaczapuri. Kulinarny wyjazd do Gruzji

Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
• Smaki Kaukazu: kuchnia megrelska, abchazska, adżarska, czeczeńska
• Sekretne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie
• Uroczyste supry i toasty wyśmienitym gruzińskim winem
• Dla ciała i duszy: muzyczne koncerty lokalnych zespołów

Tradycyjna kuchnia gruzińska jest mało jeszcze znana w naszym kraju i stanowi dla nas swego rodzaju zagadkę. Wykwintne dania, orientalne przyprawy i kolorowe barwy pobudzają jednak zmysły i wyobraźnię. Śmiało można powiedzieć, że kuchnia gruzińska konkuruje z najlepszymi i najpopularniejszymi kuchniami świata. Bogactwo smaku i aromatu zawdzięcza przede wszystkim łagodnemu klimatowi, gdzie w ciepłym słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona, a także karalioki (szaron) i dorodne bakłażany. Dodatkowo tajemnicę stanowią "sekretne receptury" gospodyń.

Na naszym wyjeździe zabierzemy Was w świat smaków i potraw, które pojawiają się na tradycyjnym gruzińskim stole. Będziemy poznawać tajniki i receptury przyrządzania gruzińskich smakołyków, a lokalne gospodynie będą w kuchni zdradzać swoje sekrety, przekazywane od pokoleń.

Niemal codziennie będą się odbywały warsztaty kucharskie, zaś uczestnicy samodzielnie przygotują uroczystą suprę i wznosząc toasty, poznają prawdziwe smaki Gruzji. Posiadając już sekretne przepisy kuchni gruzińskiej oraz znając tradycje, każdy z nas będzie mógł przenieść kawałek Gruzji do domu i samodzielnie przygotować uroczystą suprę i wznosząc kwieciste toasty. Dla tych, którzy nie będą brać udziału w warsztatach kulinarnych przygotowaliśmy bogaty program zwiedzania.

 

Oferta wyjazdów na sezon 2020 będzie dostępna w październiku 2019 r. 

Terminy wycieczek

Numer Trudność Termin Dni Cena Uwagi Rezerwacja
151-19 1 Od 11.07.2019 do 20.07.2019 10

4490 PLN

CENA PROMOCYJNA WYJAZD POTWIERDZONY

CHCĘ JECHAĆ
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.

RAMOWY PROGRAM WYJAZDU:

DZIEŃ 1 (warsztat "Wstęp do sekretów kuchni gruzińskiej")
Spotkanie na lotnisku Chopina w Warszawie. Przelot do Kutaisi w Gruzji. Dotrzemy do maleńkiej wioski Gelati. Przywita nas tradycyjne gruzińskie gospodarstwo, pełne miejscowych specjałów i koncert gruzińskiej muzyki. Zakup produktów na pięknym kutaiskim bazarze, po którym rozpoczniemy warsztat gotowania „Wstęp do sekretów kuchni gruzińskiej”. Naszym tematem będą podstawowe gruzińskie potrawy: chaczapuri, lobio, sałatki i bakłażany z orzeszkami. Dzień zakończymy degustacją kuchni imeretyjskiej. (Dla tych, którzy od gotowania wolą jedzenie, zorganizujemy zwiedzanie zabytków w okolicy – kompleksów klasztornych Gelati i Bagrati (UNESCO), spacer do wioski mnichów w środku lasu, kąpiel w rzecze, wioskowe życie i zwiedzanie jaskini. Możliwość jazdy konnej.)

DZIEŃ 2 (degustacja megrelskiej i abchaskiej kuchni)
Zwiedzanie fabryki produkcji herbaty i przejazd w góry. Degustacyjny obiad w stolicy Megrelii – Zugdidi. Degustacja lokalnych potraw, których specyfika sprowadza się do ostrości. Spróbujemy również dań kuchni separatystycznej republiki Abchazji. Późnym popołudniem dojedziemy na Wysoki Kaukaz do Swanetii. Zakwaterowanie w stolicy regionu - Mestii.

DZIEŃ 3 (warsztat swańskich potraw + występ muzyczny)
Zwiedzanie typowej swańskiej kuchni w wieży obronnej oraz warsztat gotowania swańskich potraw. Spróbujemy przygotować swańską sól i kubdari. Wieczorem kolacja, pełna lokalnych specjałów. Czeka nas również występ artystyczny żeńskiego zespołu, który zaprezentuje tradycyjne swańskie pieśni. Dla chętnych nauka swańskich tańców. (Dla degustatorów w programie spacer po malowniczych ścieżkach gór Kaukazu. Możliwość jazdy konnej.)

DZIEŃ 4 (degustacja adżarskiej kuchni)
Przejazd nad Morze Czarne. Odpoczynek na kamienistych plażach albo w cieniu subtropikalnego eukaliptusowego gaju. Zwiedzimy również ogród botaniczny w Batumi. Wieczorem kolacja w adżarskiej restauracji, gdzie spróbujemy adżarskiego chaczapuri z surowym jajkiem, serem i masłem.

DZIEŃ 5
Zwiedzanie górskiej Adżarii. Przekonamy się czy pomidory z Kedy na prawdę są najsmaczniejsze na świecie. Wizyta na plantacji cytrusów i herbaty. Wieczorem udamy się na kolację, gdzie będziemy mieć okazję spróbować pysznego górskiego pstrąga.

DZIEŃ 6
Czeka nas długi, ale niezwykle ciekawy przejazd z Gruzji Zachodniej do Wschodniej. Po drodze spróbujemy pysznej kawy w Zestafoni i tradycyjnych chlebków nazuki z miodem i rodzynkami. Kolację zjemy przed Tbilisi w małej wiosce Natachtari, słynącej z pysznego chinkali i najlepszego gruzińskiego piwa. Noc spędzimy w hotelu w stolicy Gruzji - Tbilisi.

DZIEŃ 7
Dzień eksploracji tbiliskiej gastronomii. W ostatnich latach Tbilisi staje się powoli kulinarnym rajem w europejskim stylu. Zgubimy się w zakamarkach uliczek Starego Miasta, by na obiad i kolację udać się do wybranych doskonałych restauracji.

DZIEŃ 8 (dzień wina i dzień czaczy, warsztat czeczeńskiej kuchni i kaukaski szaszłyk)
Przepiękna Kachetia. Wizyta w winnych tunelach, piwnicach oraz zakładach produkcji wina. Przejazd do Wąwozu Pankisi. Tam, będziemy mieć okazję gotować i próbować niezwykłe dania kuchni czeczeńskiej i upiec nad wolnym ogniem tradycyjny kaukaski szaszłyk. Wieczorem koncert czeczeńskiej, dagestańskiej i tuszyńskiej tradycyjnej muzyki i tańca.

DZIEŃ 9 (kombinacja gruzińskich potraw i europejskiego stylu)
Z Pankisi wcześnie rano udamy się na pustynię, do wioski Udabno. Tam czeka nas warsztat gotowania na pustyni w kultowej polsko-gruzińskiej restauracji Oasis Club.

DZIEŃ 10
Poranny wyjazd na lotnisko w Kutaisi i powrót około południa samolotem do Warszawy.

Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.

ZAPEWNIAMY W CENIE WYCIECZKI:

• bilet lotniczy w dwie strony z wszystkimi opłatami

• bagaż nadawany i podręczny zgodnie z limitem wagowym linii lotniczych

• opieka polskojęzycznego pilota

• zakwaterowanie

• transport w Gruzji

• wyżywienie

• warsztaty gotowania!

• występy kulturalne

• degustacje wina i czaczy

• bilety wstępu do planowanych zwiedzanych obiektów

• pakiety informacyjne i mapy

• ubezpieczenie NNW + KL + ubezpieczenie bagażu

• gwarancję ubezpieczeniową biura podroży

• obowiązkową opłatę na państwowy Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG) za każdą osobę

TEMPO WYJAZDU:
Przygotowaliśmy spokojny wyjazd, chociaż dla chętnych łączymy jedzenie ze zdrowym ruchem, spacerami w górach, pływaniem w morzu, jazdą konno lub z gruzińskim tańcem i śpiewem. Z powodu dużej ilości jedzenia jest potrzeba aktywnie spalać to, co sobie ugotujemy i później zjemy :-)

WARSZTATY GOTOWANIA:
Naszymi nauczycielkami będą gruzińskie gospodynie, które na co dzień gotują pyszne, gruzińskie przysmaki. Sprawdzone przez wielu naszych turystów, którzy nocują tam i zawsze zachwalają sobie przygotowane kolacje. Nasze mistrzynie nie mają żadnej szkoły kucharskiej, jednak takiej wiedzy nie zdobędzie się w szkole. Przez całe życie uczyły się i praktykowały tradycję gotowania, przekazując ją z pokolenia na pokolenie, od niepamiętnych czasów. Warsztaty kulinarne: „Wstęp do kuchni gruzińskiej” „Warsztat kuchni górskiej Swanetii” „Kombinacja gruzińskich potraw i europejskiego stylu” „Muzułmańska Czeczeńska kuchnia” „Kaukaski szaszłyk” „Gruzińskie wino i czacza”

ZAKWATEROWANIE:
Zakwaterowanie to pokoje dwuosobowe w domach u miejscowych gospodarzy. Łazienka jest wspólna dla kilku pokojów. Pokoje są czyste, ale wyposażenie jest podstawowe.Ta opcja jest dobra dla tych, którzy nie wymagają komfortu, ale cenią sobie kontakt z lokalną ludnością.

TRANSPORT:
Do dyspozycji podczas całej wycieczki będziemy mieć komfortowy minibus z klimatyzacją

GRUPA:
Jeździmy w małych grupach. Minimalna ilość osób na wycieczce wynosi 6, maksymalnie 15.

KLIMAT:
Subtropikalny klimat w zachodniej części Gruzji, temperatura 25 - 30 stopni, spada wraz ze wzrostem wysokości. W górach Kaukazu Wielkiego w nocy temperatura może spadać do 10 stopni C. Na wschodzie Gruzji klimat suchy, kontynentalny, bez opadów, temperatura w okresie wakacyjnym może sięgać powyżej 30 stopni.

MIEJSCE WYLOTU:
Miejscem rozpoczęcia wycieczki jest Warszawa. Inne miejsce (Wrocław, Praga...) po wcześniejszym ustaleniu za dopłatą.

INNE:
• Dni i punkty programu wyjazdu mogą się zmienić w zależności od terminu wylotu lub w wyniku sytuacji na miejscu.
• Zapoznaj się z zasadami, jak zapisać się na wycieczkę oraz z ogólnymi warunkami uczestnictwa w wycieczce.
• Organizatorem wycieczki jest Barents.pl - Biuro Aktywnych Podróży.

Piękne w swej prostocie - gruzińskie chinkali. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Piękne w swej prostocie - gruzińskie chinkali. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Ciasto idealne. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Ciasto idealne. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
 Chaczapuri, lobioni, sałatka, bakłażany... co wybrać?! Najlepiej wszystkiego po trochu:)  Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Chaczapuri, lobioni, sałatka, bakłażany... co wybrać?! Najlepiej wszystkiego po trochu:) Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Żeby kubki smakowe się obudziły - sycące śniadanko! Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Żeby kubki smakowe się obudziły - sycące śniadanko! Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Kolorowo i przepysznie. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Bartek Krzysztan, Barents.pl
Kolorowo i przepysznie. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Bartek Krzysztan, Barents.pl
Gęste i pikantne charczo - gruzińska zupa gulaszowa. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.plKulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Gęste i pikantne charczo - gruzińska zupa gulaszowa. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.plKulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Chinkali jak marzenie :) Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Chinkali jak marzenie :) Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Tajniki gruzińskiej kuchni. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Tajniki gruzińskiej kuchni. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Chrupiący chlebek, ser, jajko i masełko - idealna kombinacja pod postacią chaczapuri adżaruli! Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Chrupiący chlebek, ser, jajko i masełko - idealna kombinacja pod postacią chaczapuri adżaruli! Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Wypiekanie chlebka. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Wypiekanie chlebka. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Gliniany piec chlebowy. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Gliniany piec chlebowy. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Churchkhela - nawinięte na sznurek orzechy w przesłodkiej masie. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Churchkhela - nawinięte na sznurek orzechy w przesłodkiej masie. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Soczyste arbuzy dojrzewające w cieple gruzińskiego słońca. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Soczyste arbuzy dojrzewające w cieple gruzińskiego słońca. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Monastyr Gelati. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Monastyr Gelati. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Picie wina z cegłówki - cenna umiejętność ;-) Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Picie wina z cegłówki - cenna umiejętność ;-) Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Wałkujemy ciasto! Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Które będą najlepsze? Churchkhela - gruziński Snickers. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Opowieści o gruzińskim winie i degustacja. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Pamiątka! Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Szybka przekąska i w drogę :) Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Tetnuldi w sercu gruzińskiego Kaukazu. Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Kolejna tradycyjna, gruzińska uczta. Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Proszę się częstować! Z naszej wycieczki nikt nie wróci głodny :) Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Wybieramy najświeższe owoce i warzywa. Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Aromatyczne szaszłyki z grilla. Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Swanetia. Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Kolorowe, aromatyczne przyprawy. Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Czekają nas również piękne panoramy. Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Ucztom nie ma końca :) Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Konie w Kazbegi. Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri © Barents.pl
Lekcje gotowania od babuszki. Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Chaczapuri imeretyńskie - pyszny placek z serem. Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Gruzja. Kulinarny wyjazd dla koneserów.
Gelati. Nad grobem króla Dawida IV Budowniczego. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Gelati. Nad grobem króla Dawida IV Budowniczego. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Akademia Gelati. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Akademia Gelati. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Tradycyjne metody produkcji wina w Kindzmarauli. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Tradycyjne metody produkcji wina w Kindzmarauli. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Piwnice słynnej fabryki wina Kindzmarauli. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Piwnice słynnej fabryki wina Kindzmarauli. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Degustacja wina. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Degustacja wina. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Poznaj świat gruzińskiego wina. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Poznaj świat gruzińskiego wina. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Kawa czy herbata? A może jeszcze coś innego :-) Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Barents.pl
Kawa czy herbata? A może jeszcze coś innego :-) Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Barents.pl
Wino, faza wstępna. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Barents.pl
Wino, faza wstępna. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Barents.pl
Występ zespołu Pankisi Ensemble. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Występ zespołu Pankisi Ensemble. Kulinarny wyjazd do Gruzji. W poszukiwaniu najlepszego Chinkali i Chaczapuri fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Spacery, widoki i świeże powietrze. fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Spacery, widoki i świeże powietrze. fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Na gruzińskiej wsi. fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Na gruzińskiej wsi. fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Wieczorny clubbing w Tbilisi fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Wieczorny clubbing w Tbilisi fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Młody z Pankisi Ensemble, koncert domowy. fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Młody z Pankisi Ensemble, koncert domowy. fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Degustacja wina :-) fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Degustacja wina :-) fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Dawid Garedża. fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Dawid Garedża. fot. © Agnieszka i Konrad z Barents.pl
Pierwsze chaczapuri jemy do godziny po wylądowaniu ;-) fot. Małgosia Busz, Barents.pl
Pierwsze chaczapuri jemy do godziny po wylądowaniu ;-) fot. Małgosia Busz, Barents.pl
Orzechy w kaukaskiej kuchni o mają swoje specjalne miejsce. fot. Małgosia Busz, Barents.pl
Orzechy w kaukaskiej kuchni o mają swoje specjalne miejsce. fot. Małgosia Busz, Barents.pl
Pizza / zapiekanka / zakąska / przegryzka :-) fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Pizza / zapiekanka / zakąska / przegryzka :-) fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Chaczapuri zamiast kanapki. Najlepsze na trekkingi :-) fot. © Lidka Wiśniewska z Barents.pl
Chaczapuri zamiast kanapki. Najlepsze na trekkingi :-) fot. © Lidka Wiśniewska z Barents.pl
Przysmaki kuchni gruzińskiej. fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Przysmaki kuchni gruzińskiej. fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Dawid Garedża. fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Dawid Garedża. fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Chaczapuri. Rozpoznajesz już jakie? fot. © Barents.pl
Chaczapuri. Rozpoznajesz już jakie? fot. © Barents.pl
Nad Morzem Czarnym. fot. © Lidka Wiśniewska z Barents.pl
Nad Morzem Czarnym. fot. © Lidka Wiśniewska z Barents.pl
Kulinarny wyjazd do Gruzji. Głodny nie wrócisz ;-) fot. © Agnieszka Kłosiewicz z Barents.pl
Kulinarny wyjazd do Gruzji. Głodny nie wrócisz ;-) fot. © Agnieszka Kłosiewicz z Barents.pl
Kulinarny wyjazd do Gruzji. Głodny nie wrócisz ;-) fot. © Agnieszka Kłosiewicz z Barents.pl
Kulinarny wyjazd do Gruzji. Głodny nie wrócisz ;-) fot. © Agnieszka Kłosiewicz z Barents.pl
Kulinarny wyjazd do Gruzji. Głodny nie wrócisz ;-) fot. © Agnieszka Kłosiewicz z Barents.pl
Kulinarny wyjazd do Gruzji. Głodny nie wrócisz ;-) fot. © Agnieszka Kłosiewicz z Barents.pl
Podglądając i ucząc się od najlepszych. fot. © Agnieszka Kłosiewicz z Barents.pl
Podglądając i ucząc się od najlepszych. fot. © Agnieszka Kłosiewicz z Barents.pl
Orzeszka? Czy na Kaukazie na pewno mówi się na nie orzechy włoskie? fot. © Paweł Gardziej, Barents.pl
Orzeszka? Czy na Kaukazie na pewno mówi się na nie orzechy włoskie? fot. © Paweł Gardziej, Barents.pl
Smaku lokalnych warzyw i owoców nigdy nie zapomnisz. fot. © Paweł Gardziej, Barents.pl
Smaku lokalnych warzyw i owoców nigdy nie zapomnisz. fot. © Paweł Gardziej, Barents.pl
Chacha. fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Chacha. fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Tradycyjne metody produkcji wina w qvevri (kwewri / kvevri). fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Tradycyjne metody produkcji wina w qvevri (kwewri / kvevri). fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Otwieramy qvevri (kwewri / kvevri) w domu u zaprzyjaźnionego gospodarza. fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Otwieramy qvevri (kwewri / kvevri) w domu u zaprzyjaźnionego gospodarza. fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Gotowe - pyszne domowe, gruzińskie wino. fot. © Roman Stanek, Barents.pl
Gotowe - pyszne domowe, gruzińskie wino. fot. © Roman Stanek, Barents.pl
W trakcie procesu wytwarzania wina naturalnymi metodami. fot. © Magda Załoga, Barents.pl
W trakcie procesu wytwarzania wina naturalnymi metodami. fot. © Magda Załoga, Barents.pl
Wino jeszcze w stałej postaci. fot. Juztyna Zając "Jak widzę świat" z Barents.pl
Wino jeszcze w stałej postaci. fot. Juztyna Zając "Jak widzę świat" z Barents.pl
Qvevri (kwewri / kvevri). fot. © Małgosia Busz, Barents.pl
Qvevri (kwewri / kvevri). fot. © Małgosia Busz, Barents.pl

ZOBACZ TEŻ INNE PROPOZYCJE NASZYCH CIEKAWYCH WYJAZDÓW

GRUZJA i ARMENIA
HIT SEZONU!

Gruzja i Armenia: piękno Kaukazu

7-21.06 | 5-19.07 | 2-16.08 | 6-20.09 | 4-18.10.2020
Dawit Garedża - kompleks monastyrów wydrążonych w skale fot. © Bogusław Stanaszek z Barents.pl
GRUZJA

Wycieczka nieznanymi szlakami Gruzji

wkrótce terminy na 2020 r.
Wędrówki po nieznanych szlakach Gruzji fot. © Maciek Kucharski vel Klemens, lipiec 2017 r., Barents.pl
GRUZJA
HIT SEZONU!

Wycieczka do Gruzji

wkrótce terminy na 2020 r.
Tradycyjny gruziński strój. Wycieczka do Gruzji fot. © Roman Stanek, Barents.pl